Előnyök és hátrányok: elektromos vs. gázüzemű targoncák

Szerző: | nov 20, 2023 | Használt targonca

Az anyagmozgató gépek vásárlása előtt több kérdésre is választ kell találnia a vevőnek. Ilyen az elektromos targonca, gázüzemű targonca közötti választás dilemmája is.

A targoncákat csoportosíthatjuk meghajtás alapján, elektromos, dízel vagy gázüzemű anyagmozgató gépekre. Az utóbbi két fajta motoros, az előbbi pedig akkumulátor meghajtású gép. A döntésben szerephez jut a targoncák használatának helyszíne, de egyéb jellemzők is.

Elektromos vagy gázüzemű a megfelelőbb?

1. Az elektromos targonca semmilyen káros anyagot nem bocsát ki, tehát megfelel a környezetvédelmi követelményeknek. Bárhol lehet vele dolgozni, mert nem füstöl, nem zajos és nincs áramforráshoz kötve. A hosszú műszakokban sem kell többször tölteni, mert sokáig bírja az akkumulátora. Könnyen lehet vele fordulni, kis térben is elboldogul az anyagmozgatással.

Igaz, hogy üzemanyagra nem kell költeni, de számításba kell venni, hogy a hagyományos targoncákhoz képes magasabb az ára. Ezen kívül időt igényel a töltése, de a karbantartása kisebb költséget jelent.

2. A gázüzemű targonca népszerű azokon a helyeken, ahol a jó teherbírású, erős, strapabíró gépekre van szükség. A dízelhez képest kevesebb károsanyagot bocsát ki a gázmeghajtású motor. Könnyebben fut a talajon, nagyobb távot képes bejárni egy dízeles géphez képest. Gyorsan tankolható, nem kell az állási idővel számolni, csak palackot kell cserélni.

A gáz, mint üzemanyag veszélyes, ezért körültekintően kell vele bánni, a gázüzemű targoncának pedig magasak lehetnek a fenntartási költségei.

Az anyagmozgatás alapvetően beltéren, kültéren vagy mindkét helyszínen történhet. Ezen kívül szerepet játszik még a targonca fenntartása, költségei, valamint a kezelhetősége is.

A használt targoncák kínálta előnyökkel egyre többen élnek. Használt anyagmozgató gépekkel költséget lehet megtakarítani és kipróbált géphez jut a vásárló. Nagytarcsán és Szegeden is nyitva állnak az érdeklődők előtt a szalonjaink. További tájékoztatáshoz vegye fel a kapcsolatot a kollégáinkkal az elérhetőségeink egyikén!

Kapcsolódó cikkek

Call Now Button+36 30 277-12-52