Gyakran ismételt kérdések

Mikor válasszam a homlokvillás targoncát?

A klasszikus kivitelű targoncákat takarja ez a kifejezés. A homlokvillás targoncáknál elől található a villa, melyet fel/le mozgatva tudjuk a terhet a megfelelő magasságig juttatni.

Mi a különbség a 3-és a 4 támaszú targoncák között?

A targoncák a felhasználásuk jellegétől függően lehetnek 4 támaszúak (a gép négy szélén van a 4 kerék), vagy 3 támaszúak (hátul, középen van egy dupla kerék, elől pedig a két szélén). A 3 támaszú tagoncák előnye a kisebb fordulási sugár, így szűkebb raktárfolyosóknál is jól használhatók. A 4 támaszú gépek pedig a kevésbé egyenletes talajon is stabil árumozgatást biztosítanak.

Mik a tolóoszlopos targoncák jellemzői?

A tolóoszlopos targoncák magas raktártechnikai gépek, nagyon jó teherbírással, melyek akár 10 m feletti emelésre is képesek. A villák oldalt vannak a vezetőüléshez képest. Az egyenletes talaj elengedhetetlen, így kizárólag beltéri raktári használatra ajánlott.

Beltéren és kültéren milyen targonca használható?

Beltéren csak elektromos és gázüzemű targonca használható, kültéren elektromos, dízel és gázüzemű egyaránt

Mik az elektromos targonca előnyei és hátrányai?

Az elektromos targoncát zaj és károsanyag kibocsátás-mentes működés, költséghatékony üzemeltetés, jó manőverezhetőség jellemzi. Alacsonyabb a fenntartási költsége, azonban az akkumulátor töltési ideje alatt nem tudjuk használni.

Mik a gázüzemű targonca előnyei és hátrányai?

A gázüzemű targoncákra az egyenetlen talajon történő gördülékeny munkavégzés, akár több műszakban való használhatóság jellemző. A gázüzemű targoncák magasabb fenntartási költséggel ugyan, de folyamatos működésre képesek.

Call Now Button+36 30 277-12-52