Használt targonca vásárlásakor milyen szempontokat kell mérlegelni?

Szerző: | febr 21, 2024 | Használt targonca

A használt targonca vásárláshoz felkészülten kell nekifogni. A munkagép ne csak jó állapotú legyen, hanem maximálisan kihasználható is.

Az új anyagmozgató gépekhez hasonlóan, a használt munkagépeknél is számít az ár, de nem szabad, hogy mindent felülírjon. Mielőtt lecsapna egy olcsó munkagépre, határozza meg, hogy mire is van szükség és vesse össze a targonca jellemzőivel!

1. Mit tud nyújtani a kereskedő?

A jó állapotú és kedvező árú targonca önmagában csak fél sikert jelent. Gondolni kell a jövőben felmerülő gondokra is. Egy karbantartás vagy meghibásodás járhat alkatrész igénnyel. Milyen szerviz szolgáltatásokat kínál a cég, mennyire gyorsan és könnyen lehet alkatrészt beszerezni a targoncához?

2. Mit kap a vételárért a vásárló?

A targonca kora, állapota, a futásteljesítménye árulkodnak arról, hogy az anyagmozgatógép mire képes és mire lehet számítani tőle a jövőben. A műszaki állapot arra is rámutat, hogy mennyire gondos karbantartást kapott addig a targonca.

3. Milyen fenntartási költségekkel jár a használt gép megvásárlása?

A lelkiismeretesen karbantartott, keveset futott gépnél valószínűleg nem kell számítani plusz javítási költségekre. A megbízhatóan funkcionáló géppel a befektetés hamarosan meg fog térülni.

4. Milyen munkát fog végezni a targonca?

A mozgatni kívánt áru mennyisége, súlya, mérete, jellege, az emelési magasság, a napi munkamennyiség fontos jellemzők. A targonca kapacitása, típusa, tulajdonságai alapján le lehet szűkíteni a kört a célnak megfelelő modellekre.

5. Milyen környezetben fog dolgozni a targonca?

A beltéri vagy kültéri helyszín, esetleg a kettő kombinációja befolyásolja, hogy milyen meghajtású anyagmozgatógép jöhet szóba. Mekkora helyen fog mozogni, milyen gyakran kell beindítani a gépet? Milyen lehetőségek vannak a töltésre, üzemanyag ellátásra?

Gondolni kell az alkalmazottakra is. Milyen kényelmi funkciókkal rendelkezik a targonca, a munkaórákhoz és a környezethez viszonyítva? A teljesítmény mellett a biztonságos működés is top listás elvárást jelent.

Kapcsolódó cikkek

Call Now Button+36 30 277-12-52