Mire valók pontosan a komissiózó targoncák?

Szerző: | júl 13, 2023 | Használt targonca

A komissiózó targoncáknak köszönhetően a komissiózás, vagyis az áru összeszedése a raktár különböző pontjairól, sokkal gyorsabb, hatékonyabb és egyszerűbb. 

Egy kisebb raktárban általában könnyedén megoldható a komissiózás, vagyis a megrendelt áru összeszedése gépesítés nélkül is, azonban ugyanez már egy közepes méretű raktárban is hatalmas munka és rengeteg időt vesz igénybe, nem beszélve egy nagyobb területű telephelyről. Az ilyen helyeken már mindenképp megéri a komissiózó targoncák használata. Nézzük egy picit bővebben, hogy mit is tudnak pontosan ezek a berendezések!

A komissiózó targoncáknak alapvetően két csoportja van: horizontális és vertikális.

A horizontális egyszintes raktározás esetén használatos, vagyis akkor, ha főleg a talajszinten kell mozogni. Előnyük a könnyű kezelhetőség és a nagy teherbírás, illetve egyes gépek képesek az állványok második, esetleg harmadik szintjét is elérni.

A vertikális komissiózó targonca az ennél magasabb szinteken is biztonságosan használható. Erős felépítés, nagy teherbírás és nagy emelési magasság jellemzi őket. Az olyan raktárakba, ahol az árutárolás több szinten történik, ezen típusok alkalmazását javasoljuk. Az egyes gépek közötti különbség a teherbírásban, az emelési magasságban és a praktikus, általában a könnyebb kezelhetőséget célzó kiegészítő funkciókban mutatkozik meg.

Ma már egyetlen korszerű, közepes vagy nagy területű raktárból sem hiányozhat a komissiózó targonca. A komissiózás emberi erővel hosszadalmas, bonyolult és időigényes folyamat, ezért megéri gépesíteni.

Cégünk használt targoncák értékesítésével, valamint bérbe adásával foglalkozik. Kínálatunkban többféle típus is megtalálható, így biztos lehet benne, hogy minden feladathoz tudjuk biztosítani Önnek az ideális berendezést.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a komissiózó targoncák iránt, forduljon hozzánk bizalommal bővebb tájékoztatásért! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén és minden felmerülő kérdésére válaszolnak.

Kapcsolódó cikkek

Call Now Button+36 30 277-12-52