Használt targoncával is jól működik a raktározás

Szerző: | jan 10, 2024 | Használt targonca, Elektromos targonca, Gázüzemű targonca

A használt targonca is képes éppen olyan kitűnően elvégezni a feladatát a raktározásban, mint ahogyan egy teljesen új modell.

A raktározás komoly logisztikát igényel. Az árunak a mozgatását, tárolását, a komissiózását, a készletek változását mind figyelemmel kell követni. A megfelelő eszközökkel biztonságos és hatékony tud lenni egyszerre minden raktári tevékenység.

A targoncák minden raktár fontos gépei

A targoncák az emberi erőt képesek megtöbbszörözni és az árumozgatáshoz egyszerűen irányítható, nagy teherbírású gépeket jelentenek. Nélkülük ma már elképzelhetetlen működtetni egy raktárat.

Alapvető feladatnak számít az anyagmozgatás. A raklapos vagy darabáru egyik helyről a másikra kerül a raktárban, a polcos állványokra fel kell pakolni és onnan le kell emelni. A targonca kinyúlási és teherbírási jellemzői határolják be, mit bír el egy gép.

Az érkező árut és a kiadott terméket is ilyen anyagmozgató gépekkel rakodják le a teherautókról és pakolják fel a szállító járművekre. Az áruátvételt követően a készletnyilvántartás is megtörténik. Mindez gyors és átlátható, ha valamilyen típusú targonca is van a helyszínen.

Milyen targonca bizonyul megfelelőnek egy raktárban?

A targonca lehet új vagy használt, elektromos vagy dízel, illetve gáz üzemű gép is. A helyszín és a feladatok hatással vannak arra, milyen gépet kell beszerezni a rendszeres vagy alkalmi jellegű munkához. A használt elektromos targonca szinte ugyanolyan teljesítményre képes, mint egy új modell. Ám a zárt térben például nem lehetséges benzines gépekkel biztonságosan dolgozni.

A választásnál a biztonság kérdése kiemelkedő fontosságú. A túl nagy méretű gép nem tud a sűrűn rakott állványrendszerek alkotta, szűk folyosókon fordulni. A méret, a teljesítmény, a meghajtás is fontos szempontok.

A használt gázüzemű targoncák és az elektromos anyagmozgató gépek is a termékkínálatunk részét alkotják. A vásárlók tehát egy helyen megtalálják az igényeiknek megfelelő gépeket. A kollégánkhoz nyugodtan forduljon segítségért a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!

Kapcsolódó cikkek

Call Now Button+36 30 277-12-52